Kan jeg fortryde mit boligkøb?

Ja. Iflg. Forbrugerbeskyttelsesloven har du en frist på seks hverdage (dvs. helligdage, lørdage og søndage tæller ikke som ‘fortrydelsesdage’) til at fortryde dit boligkøb. Fristen løber fra det tidspunkt, hvor du får oplyst, at sælger har underskrevet købsaftalen.

Hvis du benytter fortrydelsesretten, skal du betale en godtgørelse til sælgeren på 1% af købesummen – medmindre sælger ikke har skrevet under endnu.

Fortrydelsesretten forhindrer dog ikke, at du kan få ejendomsmægleren til at indføje i købsaftalen, at din rådgiver skal godkende handlen i sin helhed (rådgiverforbehold). Et rådgiverforbehold betyder, at rådgiveren – uanset årsag – har mulighed for at afvise handlen, som herefter falder bort, uden at du skal betale godtgørelse til sælger.

Brug for rådgivning i forbindelse med din handel?

Du er altid velkommen til at kontakte boligpapirer.dk for at høre, hvad boligpapirer.dk kan gøre for dig eller for personligt møde.

boligpapirer.dk’s indehaver, Brian Christensen, er uddannet ejendomsmægler og har siden 2005 arbejdet med handel af ejendomme. Det har bl.a. givet mere end 15 års erfaring som kørende ejendomsmægler (både privat og erhverv), 2 års erfaring fra dommerkontor/tinglysningsretten samt siden 2013 eget skødekontor.